L’actualitat

< Tornar al llistat

NOVA EDICIÓ DE LA TOCATTA A LES ESCOLES

Escola Creixà
E.A. Apiària
Escola Herois del Bruc
Escola Les Flandes
14/02/2014

Durant el primer i segon trimestre s’ha dut a terme una nova edició del projecte Tocatta, en concret amb els alumnes de 5è de primària, que van fer una gran orquestra. El tema escollit enguany ha estat Samba Lelé, que va ser interpretat en un concert final davant de tot l'alumnat de l'escola i dels familiars dels alumnes de 5è.

Aquest ha estat el cinquè any en què les escoles faran el projecte, que es basa en la música com a eina de cohesió social. És per això que des de l'Aula de Música es creu molt enriquidor poder establir una xarxa de col·laboració entre diferents centres educatius del municipi. El projecte Tocatta vol complementar el currículum de 5è en l'assignatura de Música.

Es tracta d'un projecte pensat perquè pugui tenir resultats immediats, motiu pel qual ha de ser senzill i efectiu. En cap cas l'objectiu és que el nen aprengui a tocar un instrument, sinó que l'ha de fer sonar. Un primer contacte amb l'instrument tant individualment com en grup, que demana que cadascú assumeixi diferents rols. Tot ha de funcionar en el concert final que s'ofereix a companys i companyes, pares i mares i familiars en una experiència orquestral.

Amb el projecte Tocatta es vol acostar la música als nenes i les nenes, per tal que puguin percebre que el fet de fer sonar diferents instruments alhora no és una utopia, sinó una realitat.

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.