L’actualitat

< Tornar al llistat

PIERA PARTICIPA A LA FIRA FUTUR

17/03/2014

El passat dijous es va celebrar una nova edició de Fira Futur a Masquefa. En l'edició d'enguany, el municipi de Piera va estar-hi més present que mai.

En l’acte inaugural, on van assistir els regidors Josep Llopart, Josep Maria Rosell i Francisco Jiménez, l’INS Guinovarda va presentar el projecte POPET. Es tracta d’un programa de diversificació curricular on gràcies a una col·laboració entre l’Ajuntament de Piera, el Departament d’Ensenyament i els centres de secundària, un grup d’alumnes combina les classes amb estades pràctiques a empreses. En la presentació es va destacar la importància de les empreses i entitats col·laboradores i l’èxit del programa ja que el curs passat d’un grup de 15 alumnes, 13 va obtenir el Graduat en Educació Secundària.

Els estands
L’Institut Guinovarda també va participar amb un estand on exposava l'oferta formativa més enllà dels estudis obligatoris: batxillerat i el cicle formatiu de grau mitjà. Els PTT-PQPI de l’Anoia Sud i d’Igualada van participar també amb un espai on informaven sobre aquests estudis. Els mateixos alumnes van dissenyar l’estand i es van encarregar d’informar als visitants. També van estar presents en l’organització de la fira fent acompanyament i recepció als assistents en l’acte inaugural. Els alumnes de la modalitat d’auxiliar de jardineria del PQPI-PTT van fer una exhibició pràctica de com confeccionar petits rams de flors.

El saló presta especial atenció a les persones que volen fer-se emprenedores i autoocupar-se, una fórmula cada vegada més estesa. Per això, es va incloure un espai conjunt dels centres de serveis a les empreses dels Ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera i Masquefa.

Els visitants
Els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Guinovarda, del SI Salvador Claramunt i del PQPI-PTT de l’Anoia Sud van assistir-hi per tal de rebre informació i orientació sobre quin pot ser el seu futur acadèmic i/o professional. Molts d’ells van passar pels punts d’orientació on diversos tècnics de la Xarxa TET Anoia Sud oferien informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball. Un dels tècnics orientadors va ser la tècnica d’Ensenyament de Piera que continuarà oferint aquest servei en el Centre de serveis la Bòbila.

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.