L’actualitat

< Tornar al llistat

PROGRAMES DE PROMOCIÓ DE LA SALUT PELS ESCOLARS

23/09/2014

Alumnes de cicle mitjà de primària i de primer d’ESO treballaran aquest curs els programes de promoció de la salut i prevenció de les drogodependències l’Aventura de la Vida i Órdago! Es tracta de dos programes de la Fundació Catalana de l’Esplai, que rebran el suport econòmic de l’ajuntament, i que es basaran en l’enfortiment de la personalitat i la col·laboració educativa com a estratègia que entén la salut com a forma de vida.

L’Aventura de la vida

Els continguts del programa s'agrupen en quatre grans eixos: autoestima, habilitats per a la vida, drogues i hàbits saludables. Aquests quatre eixos donen lloc a dotze tòpics: respecte per a un mateix, afrontar els desafiaments, controlar la tensió, relacionar-se, prendre decisions, medicaments, alcohol, tabac, activitat i descans, alimentació, seguretat i higiene. Té com objectius potenciar les actituds i els hàbits saludables.

Órdago!

Té com a objectiu informar els adolescents sobre els riscos associats al consum de drogues i afavorir el desenvolupament d’actituds personals clares davant d’aquestes substàncies tòxiques. Emmarcat en l'àmbit de l'escolarització secundària obligatòria, Órdago s'adreça a una franja d'edat clau en la prevenció  de les drogodependències.

 

 

Arxivat a: General

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.