L’actualitat

< Tornar al llistat

EL REI LECTOR

25/11/2014

El rei lector” és una activitat que es realitza a l’escola Herois del Bruc. Es tracta d’una activitat motivadora tant pels nens i nenes de Cicle Inicial com per les famílies, ja que sense el seu suport i col.laboració no seria possible.

L’activitat  consisteix en què cada alumne, una vegada al llarg de tot el cicle, ha d’explicar als seus companys un conte que prèviament haurà preparat a casa amb l’ajuda dels seus familiars durant una setmana. El dia acordat amb la familia, vénen a la classe tots junts. Se li posa una corona de rei a l’alumne i explica el conte. Els familiars l’ajuden amb el material elaborat a casa (titelles, disfresses, murals, màscares…).

Un cop acabada l’exlicació, la resta dels alumnes realitzen una fitxa on hi consta el nom del Rei Lector, el títol del conte i ho complementen amb un dibuix i un petit resum. És en aquest moment quan el “Rei Lector” i el familiar que l’ha acompanyat  ajuden als altres nens i nenes.

Durant tota l’activitat el tutor/a fa fotografies que després serviran per fer un dossier, amb el recull de fitxes realitzades pels alumnes.

El Rei Lector es porta el dossier a casa com a record de l’activitat.

 

Els objectius que s’aconsegueixen amb aquesta activitat són:

 

- Fomentar l’interès de la lectura al Cicle Inicial.

- Implicar les famílies en l’educació dels seus fills/es.

-  Apropar la família a l’aula. 

- Millorar la relació entre família i tutor/a perquè sigui més col·laboradora i entenedora.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.