L’actualitat

< Tornar al llistat

VISITA AL CENTRE JOSEP ORGUÉ D’IGUALADA

07/04/2015

El passat dia 20 de març, els alumnes de primer curs del cicle formatiu de TAPSD, de l’INS Guinovarda, vam visitar el Centre Josep Orgué d’Igualada.

L’Arnau, el terapeuta ocupacional, ens va reunir en una sala on ens va explicar el funcionament del centre, de com hi arriben les persones que necessiten un assessorament per continuar mantenint la seva autonomia, ja que degut a un accident, per exemple, han tingut modificacions en la seva vida. Quan els arriben les persones a assessorar, si és necessari, es desplacen a les llars per fer la valoració de les barreres arquitectòniques i intenten focalitzar l’assessorament en crear un ambient adaptat per poder viure autònomament.

L’Arnau ens explicava que aquest assessorament no només va dirigit a les persones afectades, sinó també a empreses que vulguin tenir formació per crear accessibilitat universal en els seus entorns de treball , així com també tothom que vulgui obtenir informació.

Ens van mostrar diferents productes de suport a l’autonomia personal: cadires de rodes (per trasllat), grues (per mobilitzacions), una cuina i un bany adaptats...

Vaig gaudir de la sortida perquè el que ens van mostrar són mecanismes de suport importants de conèixer per a desenvolupar la nostra tasca com a tècnics d’atenció a les persones en situació de dependència .

Laura Fortea (alumna de primer curs del cicle formatiu de Tècnic en atenció a les persones en situació de dependència).

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.