L’actualitat

< Tornar al llistat

ALUMNES DE PIERA A LA RIERA DE VALLVIDRERA

05/04/2016

Els grups de 6è de l’escola Herois del Bruc van venir els dies 22 i 26 de febrer a fer un treball de camp al voltant de l’ecosistema de la riera, concretament la riera de Vallvidrera.

Després d’una petita introducció a l’aula on van explicar com ho farien per investigar la riera, van fer l’inventari del material que necessitarien i es van posar en camí.

Un cop allà van analitzar algunes  propietats físiques i químiques de l’aigua de la riera com l’olor, el color i la presència d’escuma. També van identificar la vegetació característica en aquesta època de l’any com: càrex, créixens, i al terra  algunes fulles seques de plàtan, vern i om.

Els alumnes van capturar invertebrats de la riera, que un cop al laboratori van estudiar amb deteniment per deduir, tot sumant els índexs biològics de cada un d’ells, la qualitat de l’aigua de la riera, que va resultar ser pèssima. Així doncs van arribar a la conclusió que s'ha de treballar molt en la protecció del medi ambient per tal de cuidar indrets com aquest i tots els animalons que hi viuen.

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.