L’actualitat

< Tornar al llistat

L'ESCOLA ACADÈMIA APIÀRIA PARTICIPA EN EL CONCURS DE PINTURA DE LA MARATÓ DE TV3

09/12/2016

Aquest any l'Escola Acadèmia Apiària hem participat en el concurs de pintura que proposa la Marató de TV3. Hi han participat els cursos on s'imparteix l'assignatura de Plàstica a l'ESO, que són 1r i 3r. Cadascuna de les classes ha fet un mural, d'un per dos metres, representatiu del tema que la Marató toca enguany, l'ictus i les lesions medul·lars traumàtiques i cerebrals.

Com que cada classe només pot participar amb un únic treball, hem optat, amb la finalitat de fer-ho el més participatiu possible, per contrastar idees de forma col·lectiva i triar aquelles més adients i imaginatives. De tot el que s'ha proposat n'han resultat dues amb un alt contingut simbòlic i al·lusiu a aquests tipus de lesions.

El treball que han realitzat els alumnes de 1r d'ESO representa una figura de perfil, concretament una cara, feta de forma molt sintètica a base de formes geomètriques. Dins s'hi ha pintat un entramat d'engranatges que simbolitzen el funcionament del cervell. Un d'aquests engranatges, en vermell, està afectat per un llamp dibuixat fora de la figura. Hi ha una llegenda en llatí sobre el fons del quadre que diu: "Ictus, Medullae Trauma", en llatí com a representació del dogma mèdic.

Els alumnes de 3r han pintat un cervell de colors variats i vistosos com a símbol de salut neuronal, però han deixat un dels hemisferis en negre. Aquesta és la manera d'explicar, mitjançant la psicologia del color, el sentit de la proposta del concurs. La medul·la que es prolonga del cervell es converteix amb un cable elèctric desconnectat d'un endoll. L'endoll està instal·lat en una creu vermella que significa la possible solució mèdica. A la part inferior de l'obra s'hi llegeix "Ajuda a connectar", una forma de convidar, al mateix temps, a la participació.

Dir que, més enllà que el concurs tingui una finalitat competitiva i que atorgui premis als guanyadors, el més important per a nosaltres és col·laborar en el projecte i prendre consciència que les solucions als problemes ens impliquen a tots.

Arxivat a: E.A. Apiària

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.