L’actualitat

< Tornar al llistat

TALLER DEL DOL I LA MORT

30/01/2019

El 16 de gener els alumnes de 1r del cicle formatiu TAPDS de l’INS Guinovarda van participar en un taller sobre el dol i la mort a càrrec de professionals del Centre d’Atenció Primària de Piera.

Aquest curs, es va distribuir el grup en rotllana i a cada alumne se li va donar un identificador amb el seu nom. Després es va presentar i introduir el tema amb el resum de les reflexions, de la lectura i anàlisi de comentaris i preguntes anònimes dels alumnes. A continuació, es va aclarir les diferències entre el dol i la mort.

Es van treballar en diferents grups les paperetes escrites anònimes que van anar triant de manera aleatòria.

Durant el debat, es va parlar dels diferents dols, de l’empatia, de la professionalitat, de la por a no controlar les emocions, què fer davant l’agonia i la persona morta.

Es van realitzar comentaris sobre el documental PADES, es van resoldre dubtes de quan fer un RCP (reanimació cardiopulmonar) i es va remarcar que sempre cal tenir present la qualitat de vida de les persones.

El taller va finalitzar amb les vivències de dos alumnes de segon curs en morir un usuari a una residència, el resum de les conclusions i el torn obert de preguntes.

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.