L’actualitat

< Tornar al llistat

Les notícies de l'INS Guinovarda del mes de març

Les infeccions de transmissió sexual
Teatre Lupin
Dones científiques
Xerrada CFGM
Aula d'acollida
Jardí botànic PFI
Dies d'esquí a la Masella
Una estona amb el pastisser Miquel Guarro
31/03/2025

LES INFECCIONS DE TRANSMISSIÓ SEXUAL

L'alumnat de quart d’ESO va participar en una xerrada sobre les infeccions de transmissió sexual. Professionals del CAP de Piera van parlar sobre aquestes malalties venèries i tot allò que s’hi pugui relacionar: les vies transmissió, les situacions de risc, el diagnòstic, el tractament, les mesures de tractament i on adreçar-se per obtenir més informació sobre aquestes malalties.

 

ARSÈNE LUPIN... A ESCENA!

L’alumnat que cursa l’optativa de francès va anar a veure l’obra de teatre Lupin, a l’Ateneu d’Igualada: un judici, tots diuen dir-se Arsène Lupin, qui serà l’autèntic?

Amb aquest espectacle, l’alumnat va poder ampliar el vocabulari, aprendre expressions quotidianes i van poder aprofundir en el coneixement i la pràctica de la llengua francesa a través de l’escenificació i reinterpretació d’alguns dels episodis de l’obra Une aventure d’Arsène Lupin de Maurice Leblanc.

Després de l’espectacle, l’alumnat, va poder participar en un col·loqui amb els actors que van resoldre dubtes sobre l’obra, l’ofici d’actor o l’escenificació de les obres.

 

100% CIENTÍFIQUES 

L’alumnat de primer d’ESO va assistir a una xerrada que va impartir la Florenza Correa sobre Cientifiques, un programa per promocionar l'estudi de les ciències a primer d'ESO i, sobretot, per incentivar que les noies vulguin estudiar ciències.

L'alumnat redactarà una crònica que publicarà a la pàgina web de Cientifiques i participarà en el concurs d’aquesta 7a edició per realitzar una visita guiada i un taller al Sincrotró.

 

ELS CFGM DE L'INSTITUT 

L’alumnat de quart d’ESO van tenir una xerrada informativa sobre els CFGM que es cursen a l’institut: el de Tècnic/a en Atenció a Persones en situació de Dependència (TAPSD), el de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) i Activitats Comercials, perfil professional Logística (ACL).

Les alumnes i els alumnes també van rebre informació sobre els continguts de cada cicle, quines són les vies d’accés i quines són les sortides tant acadèmiques com professionals. 

 

UN TOMB PER PIERA

L'alumnat de l'aula d'Acollida va gaudir d'una sortida pel municipi de Piera, amb una visita al nucli antic i a la Biblioteca Municipal.

Els objectius van ser conèixer llocs emblemàtics del nostre poble, fomentar l'interès per la lectura i la llengua catalana, i treballar la cohesió de grup.

La sortida va resultar tot un èxit, i va ser possible gràcies a la col·laboració del Pla Educatiu d'Entorn, la Biblioteca Municipal, i ALIC Anoia".

 

LA FUNDACIÓ DISPIERA VISITA L'INSTITUT 

Les alumnes de primer de TAPSD van rebre la visita de la Fundació Dispiera. Durant la xerrada, els van parlar sobre la Fundació, qui són, els serveix que hi ofereixen, les activitats que hi realitzen i els van explicar alguna vivència

Finalment, van realitzar una activitat de sensibilització envers situacions reals que es poden trobar com a professionals que treballen amb persones amb diversitat intel·lectual.

 

UN PASSEIG PEL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

Els alumnes del PFI d'Auxiliar de Vivers i Jardins van a visitar el jardí botànic de Barcelona. En la visita, van realitzar una activitat interactiva per posar en pràctica els coneixements treballats a classe sobre les plantes del clima mediterrani de tot el món, i van finalitzar la visita amb un taller per descobrir la història de l'espai, i veure les particularitats del terreny i espècies d'aquestes plantes.

 

MOURE'S PER L'ESTRANGER 

L’alumnat de Batxillerat i de segon de CFGM va assistir a un taller sobre Mobilitat Internacional.

El taller va oferir-los informació, orientació i assessorament sobre viatges i estades a l’estranger (camps de treball, intercanvis, voluntariat, estades d’estiu, turisme alternatiu...), ja sigui per motius acadèmics, laborals o d’oci.

Les alumnes i les alumnes van intercanviar inquietuds i experiències, van poder recollir molta informació i ampliar coneixements i experiències úniques. També van tenir l’oportunitat de resoldre qualsevol dubte sobre què haurien de fer si algun cop volen estudiar a l’estranger.

 

LES VELES S'INFALARAN, EL VENT ENS PORTARÀ

L’alumnat de segon de Batxillerat va anar a veure el clàssic Mar i cel, l’espectacle musical de Dagoll Dagom, basat en l’obra de teatre d’Àngel Guimerà, just l’any en què la companyia celebra el 50è aniversari i deixa els escenaris. En acabar, tots els assistents van cantar l’Himne dels pirates, acompanyats de l’orquestra.

Abans de l’espectacle, l’alumnat va poder gaudir d’una petita explicació i guia per l’exposició repartida pel vestíbul i diversos espais del Teatre Victòria. Va ser una oportunitat única per reviure les diferents produccions i veure tots els estils teatrals que Dagoll Dagom ha anat incorporant al llarg d’aquests cinquanta anys.

 

ELS JARDINS DE MONTJUÏC

Els alumnes del PFI Auxiliar de Vivers i Jardins van anar a Barcelona i van visitar Montjuïc. Durant aquesta sortida, van dur a terme diferents activitats pràctiques per conèixer de més a prop els jardins, la diversitat d’espècies que s’hi poden trobar i com s’adapten al clima.

 

LORCA A L'ATENEU IGUALADÍ 

L’alumnat de quart d’ESO va assistir a la representació teatral de La casa de Bernarda Alba, una obra de Federico García Lorca, al teatre de l’Ateneu Igualadí.

La funció va representar una experiència enriquidora per a l’alumnat, perquè va connectar amb una obra literària a través de la interpretació teatral. La casa de Bernarda Alba és una obra que explora temes com la repressió, la llibertat i les tensions familiars, i veure-la en directe va permetre als alumnes i les alumnes comprendre millor la complexitat dels personatges i dels conflictes que s’hi presenten.

 

DIES D'ESQUÍ A LA MASELLA

L’alumnat de 2n d’ESO va anar dos dies a esquiar a l’estació d’esquí de La Masella. Durant aquests dies, van practicar l’esquí amb monitors i també va aprofitar aquests dies per conèixer Bellver de la Cerdanya i gaudir del paisatge d’aquestes muntanyes dels Pirineus.

 

UNA ESTONA AMB EL PASTISSER MIQUEL GUARRO

L’alumnat de quart d’ESO, primer i segon de SCOM i primer d’ACL de l’INS Guinovarda va tenir l’oportunitat de gaudir de la visita d’un gran pastisser conegut arreu del món com és el pierenc Miguel Guarro. La xerrada d’en Miquel va ser molt motivadora i va explicar que l'important en la vida és trobar alguna cosa que t'agradi, que et motivi i dedicar-te a ella. I va posar el seu cas particular com a exemple. Va insistir que per triomfar no cal cursar Batxilletrat, que a través d’altres estudis es pot arribar a aconseguir una molt bona feina.

 

UN MATÍ AMB LA BRIGADA DELS HOSTALETS

Els alumnes del PFI Auxiliar de Vivers i Jardins van visitar la brigada municipal dels Hostalets de Pierola i van realitzar una activitat pràctica de sistemes de reg i manteniment de la gespa. A més, van tenir l'oportunitat de conèixer com treballen i la maquinària que utilitzen.

 

GAME OVER

L’alumnat dels PFI va assistir a una xerrada sobre la prevenció d’accidents i va rebre explicacions sobre quines són les causes dels sinistres de trànsit i les seves conseqüències. L’objectiu de Game Over va sersensibilitzar els joves perquè agafin consciència del risc viari, tant per a ells com per als altres, i evolucionin cap a una mobilitat més segura.

 

UN CLÀSSIC A ESCENA

L’alumnat del Batxillerat Humanístic va anar al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat a veure la representació de l’Antígona de Sòfocles i va poder apreciar la complexitat de portar a escena una tragèdia clàssica.

El grup Alezeia Teatro va ser molt fidel al text original, que planteja el conflicte entre seguir la llei no escrita dels déus o la dels homes.

 

 

 

 

Arxivat a: INS Guinovarda

Ajuntament de la Vila de Piera - Regidoria d’Educació i Infància, carrer de la Plaça, 16-18 | Tel. 93 778 88 00

Volem enfortir els vincles entre les famílies, els centres educatius i l’entorn.